FotóHáz – úton a vertikális fotóportál felé

FOTOGRÁFIAI TARTALOM AZ INTERNETEN, Boda Zsolt, SZIE-GTK-KVA, 2002

A FotóHáz egy fotográfiai információkat kínáló weblap. A http://www.fotohaz.hu/ Internet címen található. Jelenleg a tárhelyet VM Pro Kft. biztosítja.
Az oldalt azzal a céllal hoztam létre, hogy egy az index.hu fórumán szerveződött, a fényképészet iránt érdeklődő baráti társaság számára megkönnyítsem a fotográfiai üzletek adatainak elérését, egy piaci rést aknázzak ki így jutva hosszú távon bevételhez. Így jött létre a weblap leglátogatottabb eleme: az adatbázis.
A növekvő érdeklődésre való tekintettel újabb és újabb tartalmakat készítettem a weblapon.
A FotóHáz eddig non-profit működött. A fotográfiai üzletek, modellek díjfizetés nélkül vannak jelen az adatbázisban, akcióikról is ingyen adhatnak hírt a weblapon. Tulajdonképpen a FotóHáz jelenleg egy a fotográfia iránt érdeklődők információforrása, ahol a fotográfiából élők egyelőre ingyen vannak jelen, azaz hirdetnek az év 365 napján.
Egyelőre a FotóHáz számára az igazi konkurenciát a hazai internetes fotópiac első számú szereplője, a Fotóvilág jelenti. A FotóHáz látogatottsága jelenleg sajnos nagyon alacsony. A következőkben ennek javítására keresek megoldást. Az első ábrán jól látható a 2001. novemberi egy hetes szerverleállás hatása a weblap látogatottságára: A felére esett vissza.

5

1. ábra
A FotóHáz látogatottsága 2001. május 1-től 2002. április 30-áig

6

2. ábra
A FotóHáz látogatottsága 2002. január 1-től december 7-éig

Kategória: Weblap diplomamunka