Fotóművészek és fotográfusok bemutatkozása

FOTOGRÁFIAI TARTALOM AZ INTERNETEN, Boda Zsolt, SZIE-GTK-KVA, 2002

Véleményem szerint a fotóművészek portfoliói kínálják a legszórakoztatóbb tartalmi formát az interneten. Nehéz lenne egy-két oldalt kiemelni, mert rengeteg a gyönyörű lap, melyeken szebbnél-szebb fotók százai és ezrei láthatók. Szabó Zoltán portfoliója http://www.fotografus.com/ melyet a Visual Minds internet stúdió tervezett Europrix 2002 díjat is nyert.1 Radisics Milán http://www.milan.hu/ oldala is egészen különleges színekben pompázik. Külföldi példák: Frans Lanting http://www.lanting.com/, Yann Arthus-Bertrand http://www.yannarthusbertrand.com/, Steve McCrurry http://www.stevemccurry.com/.
Tulajdonosaik célja a lappal, hogy megismertessék munkásságukat a nagyvilággal, illetve pár képet el is adjanak. Ez utóbbi törekvés nálunk még kevésbé elterjedt, tőlünk nyugatabbra azonban szinte minden fotóművész árulja fotóit internetes oldalán.
Bár vannak kivételek, ezen weblapok többségének célja végül is a művész képeinek eladása. Mivel egy netáruház elkészítésének költsége magas, a fotókat általában egy űrlap kitöltésével, vagy e-mail útján lehet megrendelni még az amerikai fotóművészektől is, vagy a weblapon található link segítségével a látogatót átirányítják egy internetes áruházba.

Kategória: Weblap diplomamunka