Fotóportálok

FOTOGRÁFIAI TARTALOM AZ INTERNETEN, Boda Zsolt, SZIE-GTK-KVA, 2002

„A legtöbbet azok költik hirdetésre, akik a legtöbb reklámbevételre tesznek szert.”1)Robbin Zeff – Brad Aronson: Reklám az interneten Fejlődése során szerencsés esetben, előbb-utóbb minden weblap portállá válik. Portálnak nevezzük az olyan oldalt, ami egy témakörön belül vertikálisan többféle tartalmat kínál. Portál az olyan weblap is, amely horizontálisan is többféle tartalmat kínál. Például a két hazai mamut az index.hu és az origo.
Az ilyen weblapok helyzete több szempontból is előnyös: a sok látogató sok oldalletöltést generál, amely kedvező a reklámbevételt tekintve. Az weblap méretéből adódóan sok szó szerepel rajta, amely kedvező a keresőprogram – és azon belül a kulcsszó marketing szempontjából. A weblap weblap látogatók a fórumokat és a képfórumokat használva sok új tartalmat generálnak, ami azt jelenti, hogy a rendszergazda és/vagy a szerkesztő kevesebb új tartalommal kell, hogy „szórakoztassa” a weblap látogatókat, azok magukat is elszórakoztatják, így több ideje jut fejlesztésre.
Jelenleg a legnagyobb ilyen weblap a photo.net http://photo.net/. Médiaajánlata alapján 134,442 regisztrált felhasználója és havi több mint 1 millió látogatója van. Ezek 12,4%-a professzionális fotográfus, 11,4%-a haladó­, 32,2%-a haladó és 44%-a kezdő.2)Advertising with photo.net, http://www.photo.net/advertising A Photosig-hez hasonlóan ez is egyszemélyes kezdeményezés, Philip Greenspun munkája. Az weblap 1993 óta üzemel!

References   [ + ]

1. Robbin Zeff – Brad Aronson: Reklám az interneten Fejlődése során szerencsés esetben, előbb-utóbb minden weblap portállá válik. Portálnak nevezzük az olyan oldalt, ami egy témakörön belül vertikálisan t
2. Advertising with photo.net, http://www.photo.net/advertising
Kategória: Weblap diplomamunka