Szakirodalom

FOTOGRÁFIAI TARTALOM AZ INTERNETEN, Boda Zsolt, SZIE-GTK-KVA, 2002

Az internet rohamos fejlődésének köszönhetően erről a médiumról egyelőre nem is érdemes könyvet írni, mivel megjelenésekor már elavultnak számítana. Még nehezebb helyzetben vannak a nem angol nyelvterületen élők, mivel egy kiadvány lefordítása nemzeti nyelvre szintén sok időt vesz igénybe, nem beszélve arról, megéri-e.
A fotográfia és az internet kapcsolatát, vagy magát a fotográfia piacát elemző szakirodalom jelen diploma keletkezésekor tudomásom szerint nem létezik, így munkám során az internetről szóló, „Reklám az interneten” című Robbin Zeff és Brad Aronson által írt könyvre és az interneten megjelent vonatkozó cikkekre, elemzésekre támaszkodom.
A fent említett szakkönyv 1999-es keletkezésű, 2000-ben jelent meg magyarul. A könyv 447 oldalon inkább nagy büdzsével rendelkező vállalatokhoz szól. Véleményem szerint túl sok benne az egyes honlapok oldalainak képernyőmentése és a múltbeli események ismertetése. Bár ez utóbbi hasznos a folyamatok megértéséhez.
Az internetre vonatkozó 1-2 évvel ezelőtti adatok könnyedén beszerezhetők gazdasági szaklapokból (Figyelő, HVG), napilapok gazdasági, esetleg információtechnológiai mellékleteiből, számítástechnikai szaklapokból és ezek internetes kiadásaiból.
Ezen kívül számos weboldal létezik (főleg angol nyelven) melyek az internet-használat – és az alkalmazott technológia alakulásával, változásával foglalkoznak.
Alapvető információ a hazai internetes piac alakulásáról: Kirowski tanulmányok, http://e-ker.hu/. Alapvető információ a weboldal felépítés pszichológiájáról: http://www.pszichoogia.hu/, http://www.usability.com/. Külföldi piac alakulása: http://www.estat.com/ / http://www.emarketer.com/.

Kategória: Weblap diplomamunka