Összegzés

FOTÓHÁZ MARKETINGTERV, Boda Zsolt – SZIE-GTK-KVA, 2002.

A FotóHáz egy fotógráfiai információkat kínáló weboldal. A http://www.fotohaz.hu/ Internet cím alatt található. A weblap 2000. novembere óta érhető el ezen a címen. Azelőtt körülbelül fél évig a Képvilág nevet viselte, és egy ingyenes tárhely-szolgáltató szerverén lehetett megtalálni (http://www.freeweb.hu/kepvilag/). Jelenleg a tárhelyet VM Pro Kft. ingyen biztosítja, azaz a fotolabor.hu internetes fotógráfiai szolgáltató bannere megjelenítéséért cserébe.

A weblap azzal a céllal jött létre, hogy egy az index.hu fórumán szerveződött, a fényképészet iránt érdeklődő baráti társaság számára megkönnyítse a fotógráfiai üzletek adatainak elérését. Így jött létre a weblap leglátogatottabb eleme: az adatbázis.

A növekvő érdeklődésre való tekintettel elkészült a linkgyűjtemény, a második leglátogatottabb tartalmi elem. Itt kategóriákba rendezve találhatók a leginkább magyar és angol fotógráfiai Internet címek, de egyre több német hivatkozás is szerepel a gyűjteményben.

További rovatok: pályázatfigyelő, fotókiállítások, modellek, tanfolyamok, klubok programjai, rendezvények, árfigyelő.

A FotóHáz eddig non-profit működött. A fotógráfiai üzletek, modellek díjfizetés nélkül vannak jelen az adatbázisban, akcióikról is ingyen adhatnak hírt az oldalon. Tulajdonképpen a FotóHáz jelenleg egy a fotográfia iránt érdeklődők információ forrása, ahol a fotósokból élők ingyen vannak jelen, azaz hirdetnek az év 365 napján.

Egyelőre a FotóHáz számára az igazi konkurenciát a Fotóvilág jelenti, annak ellenére, hogy az oldalon található információk általában nem aktuálisak. A legnagyobb portál az [origo] nemrégiben tett egy lépést a fotográfia felé az [origo] GALÉRIA megnyitásával, az index.hu már régen elindította digitális fotógráfiával foglalkozó oldalát a Digicam-et és nemrég stratégiai együttműködést kötött az A R T P H O T O -val.

A FotóHáz látogatottsága jelenleg nagyon alacsony. A következőkben ennek megváltoztatására és arra keresek megoldást, hogyan lehet bevételre szert tenni.

Kategória: Weblap marketingterv